Wanneer je een dekbedovertrek koopt, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Ten eerste is het verstandig om je dekbedovertrek altijd binnenstebuiten te wassen. Dit zorgt ervoor dat de kleuren langer mooi blijven en minder snel vervagen. Daarnaast moet je je dekbedovertrek nooit te heet wassen. Elk dekbedovertrek heeft een ingenaaid wasvoorschrift, waar de temperatuur op staat. Voor de meeste dekbedovertrekken is 40 graden de meest geschikte temperatuur. Verder is het het beste om je dekbedovertrek niet in de droger te doen. Hang het dekbedovertrek in plaats daarvan binnenstebuiten te drogen aan een waslijn of wasrek.

Dekbedovertrek wassen

Om je dekbedovertrek te wassen kun je het beste een vloeibaar wasmiddel gebruiken. Waspoeder kan namelijk witte vlekken achterlaten op het overtrek. Met vloeibaar wasmiddel heb je dit probleem niet. Bovendien kun je ook een scheutje azijn toevoegen aan de was. Dit zorgt ervoor dat eventuele verfresten uit de stof trekken. Daarnaast is azijn ook een natuurlijke wasverzachter. Je was zal dus heerlijk zacht uit de machine komen.

Kwaliteit van het dekbedovertrek

Verder speelt de kwaliteit van het dekbedovertrek natuurlijk een rol. Hoe beter de kwaliteit is, hoe langer je plezier hebt van je overtrek. Bij www.droomcenter.nl bieden ze allemaal dekbedovertrekken van hoogwaardige kwaliteit aan, die ook nog eens aantrekkelijk geprijsd zijn. Welk materiaal of welke kleur dekbedovertrek je ook hebt, je kunt erop vertrouwen dat je dekbedovertrek van Droomcenter lang mooi blijft.

Over de auteur