Een keuze maken is vaak lastig, helemaal als het je ontbreekt aan de juiste informatie. Zo weten bijvoorbeeld veel klussers niet waarom bandschuurmachines zo populair zijn. Als je dat al niet weet zal je zo’n schuurmachine ook nooit gaan gebruiken. Daarom gaan we je wat meer informatie geven over de bandschuurmachine. Hopelijk heb je straks genoeg informatie om wel of niet een bandschuurmachine te kopen. Laten we dit doen door drie belangrijke functies van de bandschuurmachine kort te beschrijven.

1. Snelle afname

Een bandschuurmachine werkt met een schuurband, zoals de naam al aangeeft. Deze schuurband is speciaal ontworpen om in een zeer korte tijd een hoge afname te kunnen realiseren. Zo’n schuurband kost vaak wel wat geld, maar gaat dan ook een lange tijd mee. Wees maar niet bang dat de bandschuurmachine het werk niet aankan. Deze schuurmachine heeft namelijk een hoog vermogen, waardoor uitermate geschikt voor de wat zwaardere schuurklussen. Andere consumenten schuurmachines beschikken allemaal over een lager vermogen en kunnen dit dan ook niet evenaren.

2. Stationaire functie

Het is mogelijk om niet de schuurmachine te bewegen, maar het werkstuk. Veel bandschuurmachines kun je namelijk op de kop vastzetten met behulp van klemmen (deze worden soms gewoon meegeleverd). Ideaal voor het schuren van kleine voorwerpen, omdat je meer controle hebt over het materiaal als zowel de schuurmachine. Schuren in detail is hierdoor helemaal mogelijk en voorkomt de nodige frustratie. Wel moet je even kijken of de bandschuurmachine hier geschikt voor is. Het kan verschillen per type, maar in de meeste gevallen is dit geen probleem.

3. Automaat

Ken je het probleem dat je steeds de aan/uit knop moet inhouden om de machine te kunnen laten schuren? Gelukkig hoef dit nu niet meer. Veel bandschuurmachines hebben namelijk een extra knop die de aan knop vastzetten. Nu is het gewoon een kwestie van schuren terwijl het gewicht van de machine het werkt doet. Mocht je de machine weer uit willen doen dan druk je de aan-knop nog iets verder in.

Over de auteur