Een auto leasen wordt steeds normaler. Ook een wasmachine kun je al huren. Maar wist je dat je ook je deurmat kunt huren? Het klinkt wellicht wat gek, maar als je er over nadenkt is het hartstikke logisch. Bedrijfsmatten kun je overal krijgen, echter is er geen kwaliteitsstandaard en verschilt de kwaliteit ook enorm. Het is lastig om erachter te komen welke mat wel en niet goed is en je komt er eigenlijk pas na gebruik achter. En hoe maak je zo’n mat eigenlijk schoon? Er komt veel bij kijken en een mat is toch het belangrijkste product om je bedrijfsruimte schoon te houden.

Structureel schoon

Wanneer je een mat huurt bij een verhuurbedrijf weet je zeker dat je een goede mat in huis haalt. Ook ben je er meteen zeker van dat hij op de juiste manier schoon gemaakt wordt en dat dit vaak genoeg gebeurd. Daarnaast is hij makkelijk vervangen wanneer hij kapot mocht gaan. Let er echter wel op dat je de mat huurt bij het juiste bedrijf. Er zijn namelijk ook bedrijven met dure contracten waar je moeilijk vanaf komt. Dan heb je wel een schone mat, maar zit je ook met hoge kosten. En wat als je gaat verhuizen en je een andere maat mat of een ander aantal nodig hebt?

Bespaar jezelf de moeite

Een beetje research vooraf bespaart jezelf veel moeite. Lees ook de kleine letters goed door om niet voor een verassing te staan achteraf. Wanneer je een mat gaat huren is het belangrijk dat je genoeg keuze hebt in de kleur en maat. Daarnaast is het goed om te weten wanneer en hoevaak de mat gereinigd wordt. Moet je hier bijvoorbeeld aanwezig voor zijn? Lees het goed door zodat je een gegronde beslissing kunt maken.

Over de auteur